ترمیم قلب شکسته

کمتر فردی را میبینیم که شکست عاطفی را مخصوصا در اوایل جوانی تجربه نکرده باشد. البته که شدت آندرافراد مختلف بسته به عمق رابطه و نوع جداییای که پیش آمده است کاملا متفاوت است اما باز هم دردناک است.
سیلیای سهمناک که به یکباره بر قلب عاشق فرود میآید. او میماند و قلبی شکسته و آنجا تازه اول مواجهه با واقعیت است.شکافی عمیق در فرد به وجو میاید که حاصل نرسیدن تصویری است که تصورش را کرده بود.
به هم خوردن رابطه عاطفی هم یک فقدان محسوب میشود و مثل هر فقدان دیگری ۵ مرحله را بسته به میزان آسیب طی میکند.
مرحله اول انکار: ردی آگاهانه یا نا آگاهانه یا عدم توانایی در به رسمیت شناختن واقعیت یک رخداد دردناک است
مرحله دوم خشم: در این مرحله ممکن است از دست خودتان، دیگران یا حتی خود زندگی خشمگین و عصبانی شوید.
مرحله سوم چانه زنی: تلاش برای رسیدن به توافق بر سر موضوعاتی که واقعیت را تغییر دهند که اغلب ناشی از افکار پوچ و واهی است.
مرحله چهارم خروش احساسات: بعضی این مرحله را افسردگی مینامند زیرا فرد به احساسات طبیعی مثل غم، اندوه، حسرت، اضطراب، ترس و … واکنش نشان میدهد که در این شرایط امری طبیعی برای انسان است.
مرحله پنجم پذیرش: رسیدن به صلح با شکاف واقعیت به جای مبارزه با آن یا اجتناب از آن است
اما چکار کنیم که هنگام شکست از این مراحل سریع و کم آسیبتر عبور کنیم؟
۱- با خود مهربان باشید
ذهنمان ما را رها نمیکند. انتقاد، نشخوار فکری و گرفتن موضع سختگیرانه راهی از پیش نمیبرد. در قدم اول باید کمی با خود با ملایمت و مهربانی رفتار کنیم تا بتوانیم افکار و احساساتمان را بطور موثری مدیریت کنیم.
۲- اقدامی نکردن
زمانی که طوفان افکار و احساسات ما را فرا میگیرد حالتی از درماندگی را تجربه میکنیم و هر اقدامی ما را نا امیدتر میکند. در این مرحله بهتر است اقدامی نکنیم تا کمی از بار سنگینی که رو قلب خود احساس میکنیم کاسته شود و با اقدامات بی اثر بار عاطفی را سنگین تر نکنیم.
بعضی از افراد به اشتباه قبل از ترمیم اسیب قبلی وارد رابطهای دیگر میشوند که این اقدام منجر به بروز آسیبی جدید خواهد شد.
۳- انتخاب موضع
قطعا نمیتوانیم زمان را به عقب برگردانیم تا اتفاقات گذشته رخ ندهد اما برای کم کردن شکاف ایجاد شده میتوانم نگرش جدیدی نسبت به آن اتخاذ کنیم. اگرچه شاید شکاف را نتوانیم ببندیم ولی با تغییر نگرش به مسئله میتوانیم زندگی معنادارتری تجربه کنیم. مجدد خود را ارزیابی کنیم و ببینیم کجا ایستاده ایم.
۴- پیدا کردن گنج
پس از عبور از این سه مرحله در وضعی متفاوتی قرار میگیریم. این به معنی منکر درد و رنج شدن نیست بلکه با وجود آن درد و رنج قادریم به زندگی ادامه دهیم. و بدانیم هیچ درد و رنجی پایدار نیست. همانطور که خوشی ها نیز همیشگی نیستند.
